nedjelja, 30. rujna 2012.

TEŠKO OSTVARENA POBJEDA ODBOJKAŠA CENTROMETALA U KUPU

ZAGREB – CENTROMETAL  2:3 (22:25, 21:25, 25:17, 25:18, 12.15)

Zagreb, dvorana Trnsko, gledatelja 100
suci : Pavičić, Ramić (oba Sisak)

Zagreb : Bogdanović, Šimunić, Vujović, Abdulaj, Ivančić, Herceg, Bičvić, Šmitlehner, Slavica, Mišin, Zelenika, Teppert (trener Mišin)

Centrometal : Palinkaš, Puđa, Gotal, Vincek, Petran, Harambašić, Kurteš, Makarov, Vuk, Kopačević, Križanović (trener Kirić)


Odbojkaši Centrometala iznimno teško došli su do pobjede u prvoj utakmici osmine-finala Kupa Hrvatske u Zagrebu protiv istoimenog domaćina rezultatom 3:2.
Da bi moglo biti problema naslučivalo se već u startu obzirom da nisu mogli nastupiti kapetan Tomica Posavec, te srednjaci Ivan Kovač i Marin Posavec. Tako su nastupili Kurteš i Vincek na mjestu primača, srednjaci Palinkaš i Puđa, korektor Križanović, tehničar Gotal i libero Petran. Na klupi su još bili Makarov, Kopačević, Harambašić i Vuk.
Stvar se pogoršala od samog početka utakmice kad se za list noge uhvatio Pero Križanović. Nedugo zatim njega je zamjenio Harambašić. Ipak, Centrometal je stalno kontrolirao prvi set i imao malo vodstvo. Dobro su tad igrali Kurteš i Vincek, te činili prevagu u korist črečanskog kluba. Tako je zadržana prednost do kraja seta za konačnih 25:22.
Slično je bilo i drugi set. Centrometal je vodio 21:17. Zagreb se malo približio, ali tada je ključnu ulogu odigrao Harambašić na prijemu, bloku i napadu. Tako i taj set također odlazi u korist Centrometala 25:21.

U trećem setu počinju problemi za goste. Zahvaljujući njihovim pogreškama Zagrebaši dolaze do pet poena prednosti koje glatko održavaju za konačnih 25:17. Isto se nastavlja i četvrti set. Previše grešaka kod gostiju domaći koriste. Pokušalo se izmjenama, vraćen je Križanović, ušao je Makarov, ali sve bezuspješno, završava sa uvjerljivih 25:18 za Zagreb.
U peti set Centrometal ulazi sa najjačom mogućom postavom. Počinje izjednačeno, a tada zahvaljujući blokovima Puđe do zamjene strana Centrometal ima 8:5. Nakon toga uz dosta pogrešaka u obrani črečanski klub ipak zadržava tu prednost i osvaja set 15:12, te time i ostvaruje ukupnu pobjedu.
Kako se u Kupu Hrvatske broje samo pobjede neovisno o rezultatu cilj je ostvaren, pred revanš u srijedu međimurski igrači imaju prednost. Taj susret na rasporedu je dakle u srijedu 3. listopada u Atonu sa početkom u 17:30 sati. U slučaju pobjede Zagreba bilo kojim rezultatom igrat će se dodatni „zlatni set“ koji će odlučiti o sudioniku četvrt-finala. Ipak za vjerovati je da će Centrometal pružiti bolju igru i lakše ostvariti pobjedu koja vodi u slijedeću fazu natjecanja. Ulaz na utakmicu je besplatan.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.