ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

POBJEDA NAD OSJEČANIMA

OKM CENTROMETAL – MOK MURSA OSIJEK 3:2 (23:25, 25:22, 25:20, 21:25,15:13)

Dvorana NCG Aton, gledatelja 150
Suci : Bingula (Zagreb) i Vurušić (Osijek)

Centrometal : Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Gotal, Vincek, Petran, T.Posavec, M.Posavec, Kureteš, Makarov, Križanović (trener Kirić)

Mursa Osijek : Celan, Vojak, Suk, F.Vranješ, Trusić, Prlić, K.Sućur, L.Vranješ, Šćerbakov, Puljić, J.Sućur, Dominiković (trener Barić)


I peta prvenstvena utakmica odbojkaša Centrometala otišla je u pet setova. Ovaj put su igrači črečanskog kluba bili bolji od osječke Murse nakon dva sata i osam minuta igre. Treba napomenuti da do ove sezone Centrometal nikad nije pobjedio samo zagrebačku Mladost i osječku Mursu, a sad je to oboje rješio u 15 dana. Inače Osječani su do ovog kola bili prvi sa maksimalne četiri pobjede u četiri susreta.
Sam početak susreta donio je nesigurnu igru domaćih. Krenulo se u postavi Makarov, T.Posavec, Kurteš, Križanović, Palinkaš, Kovač i libero Petran. Gosti su poveli 5:2. No sa pet uzastopnih poena Centrometal preokreće. Ne zadugo. Nakon vodstva domaćih 10:9 Osječani rade šest poena zaredom. Kod 12:14 zamjenjen je Makarov Gotalom. Do kraja seta Centrometal pokušava sustići prednost gostiju. I imali su priliku. Kod 23:24 na servis Kurteša gosti love servis na stranu domaćina, ali T. Posavec ne realizira napad bez bloka i gosti dobivaju prvi set.
U drugi set opet bolje ulaze gosti i vode 6:2. No domaći se ne predaju, te prvi put izjednačuju kod 9:9. Od tad se stalno igra poen za poen do 15:15. Nakon vodstva Murse 18:16 domaći nakon odličnih servisa Kovača rade seriju i preuzimaju vodstvo. Nakon toga set sigurno ide na stranu Centrometala sa 25:22. U ovom setu uz savršen prijem najbolji u domaćim redovima bio je Palinkaš sa sva četiri prolaza u napadu i dva blok poena.
Početkom trećeg seta izjednačeno. I tako veći dio seta. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, ali niti jedna momčad nije imala više od dva poena prednosti. Prvi put Centrometal dolazi do značajne prednosti kod 21:18. Nakon toga set bez previše problema realiziraju set sa 25:20. U ovom setu odlični u napadu bili su Križanović i Palinkaš.
Početkom četvrtog seta Mursa vodi 8:4. Nakon toga prednost raste sve do 20:13. Krajem seta u igru ulaze Makarov i Marin Posavec. Upravo njihovim blokovima domaćin se približio na svega dva poena zaostatka, ali nisu realizirali kontru za 20:21. Poslije toga Osječani sigurno dobivaju set sa 25:21.
Početkom tie-breaka poveo je Centrometal sa 4:2 nakon dobrih servisa Marina Posavca. Ubrzo je opet poravnato. Nakon još jedne serije Centrometal vodi 7:4, ali na promjenu strana odlaze samo sa poenom prednosti. Mursa izjednačuje na 10:10. Kod 12:11 za domaće na servis dolazi Kurteš i sa dva direktna poena donosi tri meč lopte Centrometalu. Prve dvije nisu iskorištene. Ipak najbolji napadač u ovom setu Tomica Posavec realizira treću meč loptu za konačnih 15:13 i nova dva boda.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.