nedjelja, 13. siječnja 2013.

ODLIČNA VIJEST

JUNIORI   SE   PLASIRALI   NA   DRŽAVNO   PRVENSTVO


Mladi odbojkaši Centrometala plasirali su se na državno juniorsko prvenstvo. Time su ugodno iznenadili jer taj plasman i nije bio previše očekivan. Na prvom turniru u prosincu kod kuće uvjerljivo su pobjedili Varaždin i zagrebačku Croatiu, ali i izgubili od Siska dva puta po 25:23.
Kako na državno prvenstvo iz svake regije idu po dvije ekipe, na nedjeljnom su turniru u Varaždinu trebali pobijediti zagrebačku Mladost i Karlovac. A Zagrebčani su bili apsolutni favoriti. To su i potvrdili u prvom setu koji su dobili 25:15. I drugi set vodila je Mladost sa pet poena prednosti, a onda Centrometal počinje smanjivati prednost. Na kraju se ušlo u neizvjesnu završnicu koju su dobili Međimurci sa 25:23. Oskoljeni igrači Centrometala odlično i odlučno su krenuli u treći odlučujući treći set, Mladostašima više ništa nije polazilo za rukom i set je lagano sa 15:9 pripao Centrometalu.
Time se črečansko-nedelišćanski sastav našao u poziciji da pobjedom nad Karlovcem osigura državno prvenstvo. I krenulo je dobro, prvi set je lagano realiziran sa 25:14. Ali tada kreću problemi. Previše se griješi, igra u grču, te Karlovac stalno vodi u drugom setu, te pred kraj ima prednost od 20:16. Sa šest uzastopnih poena slijedi preokret, pa Karlovčani opet poravnavaju i ulazi se u neizvjesnu završnicu. Prvu set loptu Centrometal ne koristi, ali druga da za veliko slavlje.
Za momčad Centrometala nastupili su Deni Vuk, Danijel Kopačević, Karlo Kocijan, Ivan Novak, Domagoj Košir, Karlo Novak, Vanja Marciuš i Vedran David, a momčad je vodio Pero Križanović.
U odlučujućoj utakmici Mladost je svladala Sisak i ipak osigurala državno prvenstvo osvojivši na kraju prvo mjesto s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Centrometal. U ženskoj konkurenciji državno prvenstvo izborili su zagrebačka Mladost i Velika Gorica. Na kraju natjecanja podijeljeni su pehari i medalje. Isto tako podijeljene su nagrade za najbolje pojedince. Igrač Centrometala Ivan Novak proglašen je za najboljeg napadača.
Državno prvenstvo održat će se od 25. do 27. siječnja, a domaćin će se znati kroz dva dana.

1. turnir, Nedelišće
Centrometal – Varaždin 2:0
Mladost – Croatia  2:0
Sisak – Centrometal  2:0
Mladost – Karlovac  2:0
Croatia – Sisak  2:1
Varaždin – Karlovac  2:1
Centrometal – Croatia  2:0
Mladost – Varaždin  2:0
Sisak – karlovac  2:0

2. turnir, Varaždin
Centrometal – Mladost  2:1
Varaždin – Croatia 2:0
Centrometal – Karlovac 2:0
Sisak – Varaždin  2:0
Croatia – Karlovac  2:1
Mladost – Sisak  2:0

Konačni poredak :
1. HAOK Mladost   8
2. OK Ned. Centrometal  8
3. OK Sisak   6
4. OK Varaždin Volley  4
5. OK Croatia  4
6. OK Karlovac  0

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.