nedjelja, 3. veljače 2013.

RASPLET LIGE

Do kraja prvog dijela natjecanja u 1.A hrvatskoj odbojkaškoj ligi za seniore preostalo je jedno kolo. 

Do sada je liga bila podijeljena u dvije grupe po osam ekipa s time da Mladost Marina Kaštela nije nastupala u prvoj skupini u prvom dijelu zbog nastupa u Interligi. Tako je gornja skupina privremeno imala sedam momčadi.
U drugom dijelu liga će se podijeliti u četiri grupe po četiri momčadi. Kaštelani će sa najbolje tri iz gornje skupine igrati za poredak od 1. do 4. mjesta prije doigravanja. Preostale četiri momčadi igraju od 5. do 8. mjesta, s time da se ovdje prenose bodovi iz međusobnih utakmica prvog dijela. Iz te dvije grupe najboljih šest ulazi u doigravanje, dok dvije najslabije ekipe ispadaju u donju grupu slijedeće sezone. Treća grupa borit će se za pozicije od 9. do 12. mjesta. Ovdje dvije najbolje osiguravaju u doigravanju brojeve 7 i 8, ali i plasman slijedeće sezone u kvalitetniju skupinu. Posljednja skupina je za plasman od 13. do 16. mjesta. Na kraju sezone dvije najslabije ispadaju iz lige.
Odbojkaši Centrometala trenutno se nalaze na petoj poziciji kvalitetnije skupine. Dva su boda iza Murse, jedan iza Siska, a sa Rovinjom imaju isti broj bodova. Samo je zagrebačka Mladost osigurala jedno od prva tri mjesta. Mursa, Sisak, Rovinj i Centrometal bore se za dva preostala mjesta. Centrometal u zadnjem kolu ima najlakši posao jer dočekuje kod kuće posljednjeplasirani Vukovar. Međutim Centrometal ne odlučuje sam o svojoj sudbini. Njima se treba poklopiti rezultat u barem jednom od dva preostala susreta. Ili bi Mursa trebala izgubiti u Rijeci, ili bi Rovinj kod kuće trebao pobijediti Sisak sa 3:2.
Mursa je veliki favorit u Rijeci, mada bi Rječanima odgovaralo da dobe Mursu i prenesu te bodove u drugi krug. Što se tiče utakmice u Rovinju, tamo domaćinu igraju samo tri boda, Sisku igra bilo kakva pobjeda, dok 3:2 odgovara jedino Centrometalu. Ipak treba znati da ako se uđe u peti set Rovinju će ipak biti u interesu pobijediti jer se prenose bodovi u drugi krug, a Rovinjani imaju dobar skor sa Siskom, te loš sa Centrometalom.
Ako Centrometal ne uđe među prva tri borit će se od 5. do 8. mjesta prije doigravanja. Tu će biti još šest utakmica. Doigravanje je već više manje osigurano jer su Rijeka i Vukovar jako bodovno zaostali, a i realno nemaju kvalitetu za ugroziti preostale dvije ekipe. U tom slučaju Centrometalu ne odgovara da tu bude i Sisak jer imaju skor 2-4 sa njima. Bilo bi bolje da bude Rovinj ispred kojeg bi u startu imali dva boda prednosti. U četvrtfinalu doigravanja tako će Centrometal igrati sa treće ili četvrtoplasiranom ekipom, dakle ipak ne sa najboljim ekipama, a dosadašnji tijek prvenstva pokazao je da se imaju čemu nadati u tim susretima. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.