subota, 2. ožujka 2013.

SAMO BOD

OKM CENTROMETAL – MOK RIJEKA  2:3  (25:21, 14:25, 25:23, 18:25, 13:15)

dvorana NCG Aton, gledatelja 100
suci : Bingula, Humski (oba Zagreb)

Centrometal : Palinkaš, Puđa, Gotal, Vincek, T.Posavec, M.Posavec, Kurteš, Vuk, Kocijan, Križanović (trener Kirić)

Rijeka : L.Lasić, Branković, D.Hrabrov, F.Hrabrov, Bradarić, Cibić, Jozić, D.Lasić, Dorić, Sušanj, Jurčević (trener Liverić)Odbojkaši Rijeke prva su momčad koja je ove sezone slavila u prvenstvenoj utakmici u Nedelišću. A da bi domaći mogli imati problema vidjelo se i prije početka. Kao niti u Vukovaru za momčad nije konkurirao ozljeđeni libero Petran, a zbog viroze izostali su i Kovač i Makarov. Stoga je opet na mjestu libera zaigrao Tomica Posavec, tehničar je bio Gotal, primači Križanović i Kurteš, korektor Vincek, te srednjaci Marin Posavec i Palinkaš.
Počelo je dobro za domaće. Sredinom seta bilo je 12:6. No poravnato je već kod 15:15. Nerješeno je i kod 19:19, a nakon promjene Marin Posavec sa tri direktna servis poena donosi prednost od 23:19. Kasnije je to iskorišteno za konačnih 25:21.
Drugi set Centrometal počinje sa 3:2. No nakon toga počinje ogroman pad u igri. Domaći nikako da uspješno uhvate servise gostiju. Ubrzo je 3:7, pa 4:10, 7:15 da bi set završio sa 14:25.
Treći set počinje vodstvom gostiju 4:7. Pri tom rezultatu Kurteš dobiva žuti karton. Gosti su dominantni i imaju prednost od pet poena. No Centrometal pritišće, smanjuje na svega poen zaostataka, a pred kraj seta preuzima vodstvo 20:19. Vodila je Rijeka nakon toga 23:22 ali set je ipak otišao na stranu domaćih. Odlučio ga je servisima Križanović za 25:23.
Četvrti set gosti od početka vode 0:4. Na prvom odmoru domaći su to sveli na prihvatljivih 6:8. No ubrzo gosti odlaze na sedam poena prednosti. Loš je domaćin bio u svim segmentima, ali posebno u prijemu. Na kraju Rijeka sa 25:18 poravnava na 2:2.
U tie-breaku Rijeka je povela 4:1. Kod 4:3 za goste suci ne sude očitu duplu loptu gostiju. I ranije tijekom susreta domaći su bili izrazito nezadovoljni suđenjem zagrebačkog para. Ovo je prelilo čašu pa nakon protesta Marin Posavec dobiva žuti, a Kurteš crveni karton. Njega mijenja mladi Kocijan. Povela je Rijeka 9:5, do domaćin je to sustigao i izjednačio na 9:9. Kasnije je Centrometal poveo sa 12:11. Opet Rijeka vodi 13:12, a Centrometal izjednačava na 13:13. Pri tom rezultatu, a nakon brdo puštenih prljavo odigranih lopti gostiju, Bingula sudi itekako spornu duplu loptu Vinceku. Već prvu meč loptu gosti koriste i osvajaju dva boda. Nakon utakmice brdo primjedbi na račun sudaca od strane domaćina.
Trener Kirić : „Iako smo nastupili oslabljeni trebali smo ovo bolje odigrati. Podbacili smo u mnogim segmentima, poglavito na prijemu, na kraju dobro da smo osvojili barem bod. Bili smo i prenervozni ali jako se teško igračima suzdržavati kad vide dva potpuno različita kriterija spram njih i protivnika.“
Ovim osvojenim bodom Centrometal kao prvi na tablici ima 22 boda, Rovinj i Rijeka po 13, s time da Rovinj u nedjelju igra sa Vukovarom. U narednom kolu Centrometal gostuje u Rovinju, potom dočekuje Vukovar i za kraj odlazi u Rijeku.   

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.