nedjelja, 12. siječnja 2014.

11. UZASTOPNI NASLOV


FINALE KUPA MEĐIMURJA U ODBOJCIOKM CENTROMETAL – OKM CENTROMETAL II   3:1 (18, -19, 18,16)Dvorana NGC Aton, gledatelja 100

Suci : Vjeran Kirić (Črečan), Dejan Balić (Nedelišće)Centrometal : Ivan Kovač, Antonio Čičković, Danijel Kopačević, Marko David, Kristijan Gotal, Dražen Vincek, Mišo Petran, Ivan Novak, Karlo Kocijan, Tomica Posavec, Ivan Kurteš, Miroslav Vabec (trener Jadranko Kirić)Centrometal II : Branko Juras, Siniša Novak, Srećko Horvat, Zdenko Kirić, Josip Treska, Marko Ozmec, Aleksej Makarov, Marijan Palinkaš, Marin Posavec, Aleksandar Kovačić

Nakon dugog niza godina konačno je odigrano zanimljivo finale Kupa Međimurja u odbojci za seniore. Po prvi puta su se sastale dvije ekipe Centrometala. Prva ekipa koja je trenutno četvrta u Hrvatskoj, te druga momčad sa puno bivših igrača črečanskog prvoligaša željnih dokazati da još uvijek vrijede.

Prva momčad krenula je u standardnoj postavi s time da je tehničar bio David umjesto Gotala čijim angažmanom u pripremnom periodu trener nije bio zadovoljan, a i Gotal se žalio na ozljedu. Na drugoj strani Palinkaš, Makarov, Marin Posavec, Novak, Kovačić, Zdenko Kirić i Treska, ekipa koja bi još uvijek mogla igrati značajnu ulogu u hrvatskoj odbojci.

Odmah se vidjelo da druga momčad ulazi u susret sa puno više žara. Odlično su se držali i bilo je poravnato do 11:11. Potom prva ekipa radi par uzastopnih poena. Nakon toga prednost raste do konačnih 25:18.

U drugom setu u prvu ekipu ulazi Novak umjesto Kovača, druga ekipa igra u najjačoj kombinaciji. Na prvom odmoru vodi prva ekipa, ali kao da očekuju da se sve odradi samo od sebe. To koristi druga ekipa i sa puno žara u igri preuzima vodstvo koje pomalo raste. Prvotimci jako puno griješe i pred kraj seta druga momčad ima već veliku prednost. Nervoza kod prvotimaca kulminira kod 21:15 kad trener Kirić vadi iz igre prenervoznog Kurteša koji je imao velikih primjedbi na suca. Na kraju druga ekipa lagano poravnava sa 25:19.

U treći set prva momčad ulazi sa maksimalno mladom postavom u kojoj je od starijih igrača bio samo kapetan Tomica Posavec. U igri su još juniori Novak i Kocijan, pa Vincek, Čičković, Petran i David. No oni ubrzo uspostavljaju kontrolu nad rezultatom i lagano osvajaju set sa 25:18. U četvrtom setu ulaze Vabec i Kopačević. Tu je starija momčad već dosta potrošena, te set još lakše ide na stranu favorita sa 25:16.

Nakon susreta predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije Dragutin Novak podijelio je pehare momčadima. Valja napomenuti da je ovo jedanaesti uzastopni trijumf Centrometala u Kupu Međimurja. Ove je sezone nastupilo osam momčadi.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.