nedjelja, 12. siječnja 2014.

PETI NA DRŽAVNOM

Juniori Centrometala nastupili su na državnom prvenstvu u odbojci koje se održalo u Rovinju. 

To pravo su stekli osvajanjem drugog mjesta na regionalnom natjecanju. Bilo je pomalo to i iznenađujući plasman obzirom na regija centar ima čak šest prvoligaša, a juniorska ekipa Centrometala u svom sastavu među deset igrača ima četiri kadeta i dva mlađa kadeta.
Na državnom prvenstvu trebalo je nastupiti osam ekipa, iz svake regije po dvije. No nastup su otkazale čak tri momčadi, radi se o doprvacima svojih regija Slavonskom Brodu, Zadru i Rijeci.
Tako je na završnom turniru nastupilo pet ekipa, četiri prvaka regija i Centrometal. Igralo se svaki sa svakim, a Centrometal je sva četiri susreta poražen 3:0.

Prvo su u petak ujutro igrali s domaćinom Rovinjom. Prvi set rezultat je bio izjednačen do 14:14. Igrali su međimurski mladići odlično, no tada je potpuno zakazao prijem i domaćin s 11 uzastopnih poena dobiva prvi set 25:14. Isto se nastavlja i drugi set kad Rovinj vodi 7:0. No pribrali su se Centrometalovci i uspjeli izjednačiti na 9:9. Bilo je egal do drugog tehničkog odmora, a potom Rovinj opet servisima radi razliku za konačnih 25:17. Na isti način završio je i treći set 25:17.


U drugom susretu u subotu ujutro protivnik je bio zagrebačka Mladost. Prvi set bilo je izjednačeno cijelo vrijeme. U završnici Mladost vodi 21:20, na kraju završava 25:21. U drugom setu opet raspad na prijemu i Mladost dobiva set sa 25:8. No nisu se Centrometalovci predali. U trećem setu su imali prednost od 19:14, Mladost je poravnala te u neizvjesnoj završnici dobila set sa 29:27.


U trećem susretu u subotu popodne protivnik je bila Mladost Marina iz Kaštela. Prvi set Dalmatinci su bili bolji i dobili set 25:19. Drugi set slično za 25:18. Puno bolje Centrometal je ušao u treći set i vodio 15:7. Mladost je brzo poravnala, da bi Centrometal opet poveo tri razlike 19:16. No ipak se ušlo u neizvjesnu završnicu gdje Međimurci nisu iskoristili set loptu, te su poraženi 28:26.


U zadnjem susretu u nedjelju ujutro bolja je bila osječka Mursa. Po setovima je bilo 25:19, 25:20 i 25:14.

Trener Aleksandar Kovačić: "Definitivno nije dobro što nisu došle čak tri ekipe. To nije dobro za odbojku. Istina da smo mi ovime ostvarili peto mjesto što je naš najbolji plasman do sada na juniorskim državnim prvenstvima, ali ne na način kako smo željeli. Žao nam je jer smo sigurno mogli svladati ekipe koje su nedostajale. A ekipe s kojima smo igrali su objektivno starije, više i bolje te nisu slučajno prvaci svojih regija.


Te sve momčadi imaju po nekog igrača ekstra klase. Mi smo pružili dobru igru u svim segmentima osim u prijemu. Šteta da nismo osvojili barem poneki set jer smo imali prilike. Sam nastup na prvenstvu smatram vrlo korisnim jer je ovo jedinstvena prilika za skupljanje iskustva za budućnost. A i nagrada igračima na dosadašnjem radu."
 

Za Centrometal su nastupili Karlo Kocijan, Karlo Novak, Ivan Novak, Domagoj Košir, Antonio Juras, Antonio Stanković, Vedran David, Vanja Marciuš, Ivan Kocijan i Luka Kregar.

Poredak:
1.  Mladost Marina Kaštela
2.  Mursa Osijek
3.  Mladost Zagreb
4.  Rovinj
5.  Centrometal
...  Zadar
...  Brod
...  Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.