nedjelja, 21. rujna 2014.

TROFEJ NEDELIŠĆA

Odbojkaši Centrometala uvjerljivo su osvojili jubilarni deseti Trofej Nedelišća ne izgubivši u dvije utakmice niti set.

Polufinala :

OKM Centrometal – Sumegi RE 3:0 (17,19,14)

Iako je prije dva tjedna mađarski prvoligaš iz Sumega bio bolji i u odlučujućoj utakmici tamošnjeg turnira svladao Međimurce sa 2:1, ovog puta bila je to jednosmjerna utakmica. Centrometal je od početka do kraja utakmice bio mnogo bolji i uvjerljivo slavio u sva tri seta. Najbolji u domaćim redovima bio je Kurteš, iako su svi igrači odigrali dobro. Trener Kirić je u ovoj utakmici u igru uveo svih 12 igrača iz zapisnika.

Fino Kaposvar – OK Sip Šempeter  3:1 (22,23,-14,19)

Favorizirani Mađari dosta su se mučili protiv dobrih Slovenaca. Prva dva neizvjesna seta ipak su otišla na stranu Kaposvara, u trećem setu Slovenci su bili uvjerljivi, no nakon toga Mađari lagano dobivaju set za prolazak u finale.

Utakmica za treće mjesto :

Sumegi RE – OK Sip Šempeter  3:1 (24,26,-19,23)

Prva dva seta otišla su na stranu Mađara u vrlo neizvjesnim završnicama, prvi set 26:24, drugi 28:26. Potom su Slovenci uzvratili sa 25:19, no u četvrtom setu Sumeg je opet malo bolji za 25:23.

Finalna utakmica :

OKM Centrometal -. Fino Kaposvar  3:0 (20,23,19)

Centrometal je odličnom igrom slavio protiv favoriziranih gostiju. Naime momčad Kaposvara je 15 puta bila prvak Mađarske, od toga osam puta u zadnjih deset sezona. No domaći igrači nisu se puno osvrtali na to, već su od samog početka nametnuli svoju igru. Uglavnom je tijekom cijelog prvog seta bila značajna prednost Centrometala da bi završilo 25:21. Ista priča i u drugom setu. Centrometal igra odlično i stalno vodi. Kaposvar je par puta došao na poen zaostatka, no nije uspio preokrenuti set. Završilo je 25:23. U trećem setu Centrometal odmah stječe 8:2. Iako je susret izgledao odlučen, približili su se Mađari na poen zaostatka. No domaći opet rade seriju i rješavaju utakmicu u svoju korist sa 25:19. Svi igrači Centrometala odigrali su  odlično, no valja izdvojiti Demirovića, te tehničara Gotala. Cijeli susret igrala je početna postava Kurteš, Demirović, Posavec, Palinkaš, Čičković, Gotal i libero Petran.

Nakon utakmice trener Kirić dao nam je slijedeću izjavu : „Nisam bio zadovoljan kako smo igrali na zadnja dva turnira. Bila je to faza prilagodbe i uigravanja. No ovo danas je bilo odlično, upravo onako kako želim da igra moja momčad. Igrali smo dobro u fazi obrane i servisa, dok napad nikad ni nije bio upitan. Ako ćemo tako igrati u prvenstvu možemo očekivati samo dobre vijesti.“


Idućeg tjedna momčad u četvrtak gostuje u Mađarskoj kod Kaposvara. Kup natjecanje započinje u subotu 4. listopada, a prvenstvo 11. listopada.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.