petak, 31. listopada 2014.

POBJEDA NAD PRVAKOM

OKM CENTROMETAL – OK MLADOST MARINA KAŠTELA  3:1 (27:25, 25:20, 17:25, 26:24)

Dvorana NCG Aton, gledatelja 200
Suci : Mijić, Bardić (oba Osijek)

OKM Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Kopačević, Posavec, Kurteš, Novak, Stanković, Demirović (treneri Kirić i Kovačić)
OK Mladost MK : Višić, Tomić, Vincek, Šarčević, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Šćerbakov, Šestan, Pervan, Sabljić (treneri Rančić i Ćosić)

Još jedna odlična odbojkaška predstava u Nedelišću u derbiju kola. U vrlo uzbudljivom susretu odbojkaši Centrometala uspjeli su pobijediti trostrukog državnog prvaka i skinuti ga sa prve pozicije u prvenstvu.

Centrometal je krenuo u standardnoj postavi Demirović, Kurteš, Posavec, Čičković, Palinkaš, Gotal i libero Petran, Na drugoj strani početna postava Kaštelana bila je Vincek, Šestan, Giljanović, Corsini, Đirlić, Šćerbakov i libero Šarčević.

Početak susreta je vrlo izjednačen, niti jedna momčad ne stječe prednost od dva poena. No potom domaći rade seriju na servis Kurteša i vode 10:6. Gosti se primiču na poen zaostatka. Tako protiče set do same završnice. Tu gosti stječu bitnu prednost 22:20.  Istu prednost imaju i kod 23:21. Domaći izjednačuju, no gosti ipak prvi prvi dolaze do meč lopte koju spašava Kurteš. Nova prednost Kaštele je kod 25:24, no Vincek promašuje servis. Domaći potom osvajaju dva poena na servis Gotala i rješavaju set u svoju korist 27:25. U prvom setu vanja istaknuti odličan prijem Petrana i dobru igru u napadu Demirovića.

Jako loš ulazak u drugi set Centrometala, Kaštelani vode 6:1. No ubrzo Centrometal izjednačuje na 8:8. Zadnje vodstvo gostiju je kod 14:13, na servis Demirovića Centrometal preuzima vodstvo od 17:14. Do kraja seta domaći rutinski održavaju prednost i sa 25:20 rješavaju i drugi set u svoju korist. U ovom setu dobra igra svih domaćih igrača u napadu.

Treći set Kaštelani su od početka bolji i odličnim blokom vode sa četiri poena prednosti. Ta prednost stalno raste. Kod minus osam trener Kirić vadi iz igre Kurteša, potom kod minus devet i Gotala i Demirovića da ih odmori za četvrti set. Ušli su u igru mladi Juras, Novak i Stanković, te dobro iskoristili svoju minutažu. Na kraju set završava 25:17 za smanjenje prednosti domaćih od 2:1.

Početkom četvrtog seta domaći kreću u početnoj postavi. No i dalje stvari po njih ne idu dobro i Kaštelani vode 8:3. Domaći nakon servisa Posavca počinju igrati mnogo bolje u svim segmentima i ubrzo je 8:8. I tu se budi publika. Od tek ponekog uzvika podrške na početku seta, ubrzo cijela dvorana bučno podržava domaće igrače koji poneseni atmosferom vode sa tri poena prednosti. Kaštela se ne predaje i pred kraj seta vodi 22:20. Nakon servisa Palinkaša Centrometal se par puta uspjeva obraniti i opet steći prednost 23:22. Malo kasnije domaći dolaze i do prve meč lopte kod 24:23, no Demirović promašuje servis. Kod  24:24, domaći opet rade prednost i dolaze do nove meč lopte. Nakon napada gostiju Demirović igra u obrani, netipično Kurteš diže loptu, a Gotal blok-autom donosi Centrometalu pobjedu od 3:1.

U redovima domaćih najbolji Kuteš, kod gostiju Šestan. Ovom pobjedom Centrometal se izjednačio sa Kaštelanima na drugom mjestu. U narednom kolu Centrometal gostuje kod Siska koji je u Osijeku poražen sa 3:2.

Trener Kirić : „Silno smo željeli ovu pobjedu. Možda smo zato bili previše nervozni i radili greške koje nismo trebali. Na kraju smo pokazali karakter i u odlučnim trenucima odigrali najbolje. Kaštelani su odigrali dobro, možda ne bi bilo nezasluženo da su i oni došli do pobjede. Tako je to u odbojci. Ovaj puta i sreća je bila na našoj strani. Bitnu ulogu odigrala je i publika koja nas je ponijela kad je bilo najbitnije i najteže.“

Rezultati 4. kola :
Centrometal – Mladost MK   3:1
Mladost ZG – Rovinj  3:1
Mursa – Sisak 3:2
Rijeka – Karlovac  0:3

Poredak :
1.       Mursa              12:6  10
2.       Centrometal   10:4    9
3.       Mladost MK    10:4    9
4.       Mladost ZG     10:8    8
5.       Sisak                   9:9    6
6.       Karlovac             5:9    3
7.       Rovinj                 4:10  3
8.       Rijeka                 2:12  0


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.