subota, 11. listopada 2014.

POBJEDA NA POČETKU PRVENSTVA

MOK RIJEKA - OKM CENTROMETAL  0:3 (21,21,20)

Dvorana Mladosti na Trsatu, gledatelja 150
Suci : Milinović, Bingula (oba Zagreb)

MOK Rijeka : L.Lasić, Babić, Hrabrov, Osojnak, F.Lasić, Čule, Lešić, Smiljanić, Dukić, Dorić, Sušanj i Jurčević (trener LIverić)

OKM Centrometal : Palinkač, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Kopačević, Posavec, Kurteš, Novak, Stanković i Demirović (trener Kirić)

U prvom kolu prvenstva odbojkaši Centrometala opravdali su ulogu favorita i u Rijeci uzeli sva tri boda.
Rijeka je krenula u sastavu Babić, Hrabrov, L.Lasić, Osojnak, Dorić, Dukić i libero Jurčević. Centrometal u standardnoj postavi Demirović, Kurteš, Posavec, Palinkaš, Čičković, Gotal i libero Petran.
Od početak susreta potpuno izjednačeno. Niti jedna momčad ne uspjeva napraviti dva poena prednosti sve do 13:12 za Rijeku. U tom periodu Centrometal ne koristi čak tri kontre. No nakon toga odličnim servisima Gotala i blokom na mreži Centrometal dobiva pet poena zaredom i vodi 17:13. Do kraja seta prednost je održavana za konačnih 25:21 za goste.
U drugom je setu Centrometal na startu poveo 6:2, kasnije i 12:7. Kasnije je prednost održavana kroz cijeli set. Dobro su igrali Rječani, ali se nisu uspjeli približiti Međimurcima na bliže od  tri poena, na kraju set opet završava 25:21.
Treći set jako sličan prvome, niti jedna momčad ne uspjeva ostvariti neku značajnu prednost. Rijeka vodi 13:11. Nakon promjene Čičković sa dva direktna poena na servisu donosi prednost Centrometalu, ponovno Rijeka izjednačava, ali zatim Kurteš razornim servisima radi ključnu prednost od 21:16. Na kraju set završava 25:20. Kroz cijelu utakmicu Centrometal je dobro igrao u napadu i na prijemu, a kad je bilo najbitnije proradio je servis i blok.
Svi igrači Centrometala pružili su solidnu igru, dok je Rijeka također pružila dobar otvor, ali u ključnim trenucima sva tri seta gosti su ipak pokazali rutinu i veću kvalitetu.

U narednom kolu Centrometal kod kuće dočekuje Rovinj koji je u prvom kolu pobjedio u gostima Karlovac sa 3:1.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.