subota, 22. studenoga 2014.

PORAZ U KARLOVCU

OK KARLOVAC – OKM CENTROMETAL  3:2 (16:25, 19:25, 27:25, 25:14, 15:10)
 

Dvorana Mladost Karlovac, gledatelja 100
Suci : Vedriš, Turković (oba Zagreb)
 
OK Karlovac : Pavlović, Lipnik, Ličina, F.Jakšić, Blažević, Džafer, Blauhorn, Šćulija, D.Jakšić, Gojak, janjanin, Brajdić (trenrr Zec)
 
OKM Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Kopačević, Posavec, Kurteš, Novak, Stanković, Demirović (trener Kirić)
 
Odbojkaši Centrometala doživjeli su neugodan poraz u Karlovcu, te time ugrozili svoj plasman među prve četiri ekipe na kraju prvog dijela sezone. Velik hendikep za ekipu bilo je nenastupanje libera Petrana.
 
No Centrometal je krenuo dobro u utakmicu i poveo 8:5. Na početku susreta Petrana je dobro zamjenio mladi Juras. Centrometal je bio bolji cijeli prvi set u svim segmentima igre i set završava 25:16 u svoju korist.
 
Drugi set slična slika na terenu, vodi Centrometal 13:10. Kod 17:11 set je rješen i na kraju je 25:19 za Centrometal.
 
No početkom trećeg seta promjena na terenu. Sada je Karlovac koristio slabosti Centrometala i poveo 12:7. Nakon toga uglavnom dva poena u korist domaćina. No pred kraj seta blok poenom Posavec donosi prvo izjednačenje na 21:21. Potom Janjanin griješi u napadu i gosti vode. No poen zatim Gotalu je suđena nošena za izjednačenje Karlovca. Posavec prolazom u napadu donosi novu prednost, no Demirović griješi na servisu. Kod 23:23 Juras ne lovi servis i Karlovac dolazi do prve set lopte, no Demirović opet prolazi u napadu. Potom je Gotalu i Čičkoviću suđen dodir sajle na mreži, no novim prolazom Demirović opet donosi izjednačenje. Janjanin donosi novu set loptu domaćinu, a Ličina blokom jedan na jedan zaustavlja Kurteša za 1:2 u setovima.
 
Nakon toga Centrometal se ne uspjeva konsolidirati i Karlovac vodi slijedeći set sa 7:3, pa 11:5. Nakon 16:10 gosti se servisima Demirovića približavaju na dva poena kod 16:14. No upravo Demirović griješi slijedeći napad, pa i Čičković, potom potpuno staju, raspao se prijem Kurteša i Jurasa i na kraju sa 9 uzastopnih poena Karlovac osvaja set 25:14.
 
U tie-breaku početna prednost Centrometala od 5:3. No domaći servisom uspješno napadaju Kurteša i Jurasa i dobivaju pet uzastopnih poena. Tu je rješen i set koji završava 15:10.
 
U redovima Centrometala jedini koji je odigrao dobru utakmicu je Posavec, ostali su trebali puno bolje. U konačnici se izostanak Petrana ipak pokazao ključnim.
 
U srijedu je novi susret ova dva protivnika. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske sada je Centrometal domaćin. Međimurci donose tri boda iz prvog susreta u Karlovcu od prije desetak dana (3:1) i za prolazak na Final four im trebaju dva seta. Utakmica se igra u dvorani Aton u
Nedelišću sa početkom u 17:30 sati.
 
 
Slijedeću prvenstvenu utakmicu Centrometal igra kod kuće u nedjelju od 18:00 sati protiv Rijeke.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.