subota, 8. studenoga 2014.

PORAZ U SISKU

OK SISAK – OKM CENTROMETAL  3:0 (19,21,20)

Dvorana Brezovica u Sisku, gledatelja 100

Suci : Zamaklar (Belišće), Vučak (Valpovo)

OK Sisak : Kadić, Pavlić, Bakonji, Vakufac, Tepavac, Sabljak, Duraković, Hrnčević, Alihodžić, Išek, Sofilić (trener Pavičić)

OKM Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Ivan Novak, Kopačević, Posavec, Kurteš, Karlo Novak, Demirović (trener Kirić)

U derbi susretu 5. kola prve lige odbojkaši Siska iskoristili su sve slabosti gostiju iz Međimurja i osvojili tri boda s kojima su se bodovno izjednačili sa Centrometalom.
Obje momčadi utakmicu su započele sa najboljim postavama. Rezultat je od početka uglavnom poravnat, Centrometal zadnji puta vodi 7:6. Nakon toga slijedi pet uzastopnih poena domaćih. Kasnije prednost raste i do 14:8. Nakon promašenog servisa i loše reakcije u obrani iz igre izlazi Gotal, a na njegovo mjesto ulazi Karlo Novak. Prednost domaćina se pomalo topi. Slijede tri uzastopna blok poena i uskoro je potpuno poravnato kod 19:19. No tada gosti više niti jednom ne uspjevaju proći u napadu i domaći sa šest uzastopnih poena rješavaju set sa 25:19. Upravo je jako loša igra u napadu svih igrača Centrometala razlog gubitka prvog seta.
Drugi set Centrometal opet počinje sa tehničarom Gotalom. I opet je poravnato od početka. Centrometal zatim vodi 13:11, pa 15:14, no domaći preokreću na 16:15 za njih. U tom trenutku tehničar Gotal traži zamjenu zbog kako kaže umora. Ulazi ponovno Karlo Novak i Centrometal preuzima vodstvo od 19:18. No isto kao i u prvom setu opet zakazuje napad i domaći lagano dolaze do seta sa 25:21.
Treći set kao da je preslika prva dva. Prvo je neizvjesno, sredinom seta Centrometal vodi 15:14. U tim trenucima suci ne sude dva očita blok auta domaćih koje su i domaći linijski suci pokazali, te ne dodjeljuju domaćinu kazneni poen za ponovljeno odugovlačenje. To još dodatno pojačava nervozu kod igrača Centrometala i oduzima potrebnu koncentraciju. Domaći sve koriste i prilično lagano sa 25:20 uzimaju i treći set.
Jedina svjetla točka u igri Centrometala je bio prijem i donekle servis, segmenti u kojima su bili bolji. Ali očajna igra u napadu poglavito vanjskih napadača uzrok je uvjerljivog poraza. Jasno i izlazak tehničara Gotala iz igre na polovici susreta.
Usprkos porazu Centrometal je zadržao treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici sa istim bojem bodova kao četvrti Sisak i peta zagrebačka Mladost.
Upravo su Zagrepčani slijedeći protivnik u prvenstvu. Taj susret igra se u subotu 15. listopada u dvorani Aton u Nedelišću sa početkom u 18:00 sati.
No prije toga u srijedu Centrometal gostuje u Karlovcu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.