petak, 19. prosinca 2014.

CENTROMETAL NIJE USPIO UĆI U FINALE KUPA

OK MLADOST MARINA KAŠTELA – OKM CENTROMETAL  3:0 (21,20,15)

Dvorana Gimnasium u Rovinju, gledatelja 150
Suci : Rajković (Rijeka), Poropat (Rovinj)

OK MLADOST MK : Višić, Tomić, Šarčević, Glaurdić, Đirlić, Corsini, Giljanović, Šćerbakov, Šestan, Pervan, Sabljić (trener Rančić)
OKM Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Kopačević, Posavec, Kurteš, Novak, Stanković, Demirović (trener Kirić)
U prvom susretu polufinala Kupa Hrvatske momčad Mladosti Marine Kaštele svladala je Centrometal i ušla u finale kupa.
No početak susreta počeo je u dominaciji međimurske momčadi. Poveli su 3:0, pa 4:1. Odličnom igrom u svim elementima Centrometal je kontrolirao rezultat, vodili su sa 11:7. Dalmatinci su se približili na poen zaostatka kod 15:14, no potom Centrometal stječe opet veliku prednost od 20:15. Do tada su zaustavili glavne uzdanice Kaštelana Šestana i Vinceka i bili blizu dobivanja seta. Nakon promjene Mladost dva puta blokom zaustavlja igrače Centrometala. Potom ipak prolaz Demirovića za 21:18. No od tada do kraja seta Međimurci ne uspjevaju osvojiti niti poen, a Mladostaši čak sedam. Čak tri uzastopna poena na servisu, pa pogreška sudaca koji su dosudili da je lopta dirala strop dvorane iako nije i sve se okrenulo na stranu Mladosti. Završilo je 25:21.
Početkom drugog seta poveo je Centrometal 5:4. No Mladostaši sada više nisu igrali u grču i ubrzo su preokrenuli rezultat. Poveli su sa tri poena prednosti i to održavali do kraja seta koji je završio 25:20. Centrometal nije uspjevao servisima ugroziti protivnika, te su Kaštelani često bili u napadu u poziciji jedan na jedan što su uspješno rješavali. Na drugoj strani poneka greška igrača Centrometala stvarala je prednost protivniku.
Isto je nastavljeno i treći set. Od početak izjednačeno, a onda opet Mladost bolja. Sredinom seta se odvajaju na pet poena prednosti i tu je susret odlučen.
Trener Kirić: „Šteta. Vjerovali smo da možemo do finala. Odlično smo ušli u utakmicu, imali pred kraj prvog seta pet prednosti, no to prosuli. Malo je tu falilo i sreće. Nakon toga se sve okrenulo kako to obično i biva. Kasnije su Kaštelani dobili sigurnost koju mi više nismo imali. Nemam što zamjeriti momcima, htjeli su, no ovo nije bio očito naš dan.“
U drugom polufinalu zagrebačka Mladost bila je bolja od domaćina Rovinja sa 3:1. Tako će u subotnjem finalu igrati Kaštelani i Zagrebčani. Isti rasplet je i u ženskoj konkurenciji gdje su finale izborile također Kaštelanke i Mladostašice.
Centrometal sad očekuje raspet finala. Ukoliko pobjede Kaštelani bit će treći, ako dobe Zagrebčani završit će kao četvrti.  


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.