petak, 30. siječnja 2015.

ODBOJKAŠKI MEVZA CUP U NEDELIŠĆU 13.02. - 15.02.2015.


Od petka 13. do nedjelje 15. veljače u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću odigravat će se kvalifikacijski turnir Mevza cupa. Radi se o natjecanju odbojkaških seniorskih momčadi iz srednje Europe. Mevza (Middle European Volleyball Zonal Association) okuplja šest nacionalnih saveza. To su Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska. Svaki od tih šest saveza mogao je za natjecanje prijaviti po dva kluba. Iz Hrvatske su to Mladost Marina Kaštela i Međimurje Centrometal.
Samo natjecanje se provodi od 1992. godine. Od hrvatskih klubova zagrebačka Mladost osvojila je čak četiri naslova prvaka, ali zadnji puta davne 1999. godine. Najuspješniji klub je ACH Volley iz Ljubljane koji je osvojio čak šest naslova prvaka u zadnjih osam sezona. Naslove su još osvajali austrijski HotVolleys iz Beča i Hypo Tirol Innsbruck, češka Odolena Voda i slovačka Bratislava.
Ovogodišnji Final four održat će se 13. i 14. ožujka u organizaciji austrijskog kluba Posojilnica Aich/Dob. Na turniru će nastupiti uz domaćina još ACH Volley Ljubljana i Hypo Tirol Innsbruck. Sva tri navedena kluba ove sezone igraju grupnu fazu CEV Champions League, odnosno europske Lige prvaka. Četvrtog sudionika Final foura dobit ćemo na turniru u Nedelišću.

A u Nedelišću će nastupiti :
VT Spartak Myjava (Myjava, Slovačka)
OK Mladost Marina Kaštela (Kaštela, Hrvatska)
OK Panvita Pomgrad (Murska Sobota, Slovenija)
OK Međimurje Centrometal (Črečan, Hrvatska)

Raspored odigravanja :
Petak 13.02.2015.
17:00 OK Panvita Pomgrad – OK Mladost Marina Kaštela
19:00 OK Međimurje Centrometal – VT Spartak Miyava
Subota 14.02.2015.
16:00 OK Mladost Marina Kaštela – VT Spartak Miyava
18:00 OK Međimurje Centrometal – OK Panvita Pomgrad
Nedjelja 15.02.2015.
14:00  VT Spartak Miyava – OK Panvita Pomgrad
16:00 OK Međimurje Centrometal – OK Mladost Marina Kaštela

Odbojkaški klub Spartak Myjava dolazi iz mjesta Myjava koja se nalazi u zapadnom dijelu Slovačke 110 km sjeverno od Bratislave. Myjava je gradić od 13 tisuća stanovnika. Spartak Myjava je stalni slovački prvoligaš. Prošlu sezonu su završili na trećem mjestu u prvenstvu što im je ponavljanje najboljeg plasmana u povijesti kluba. Temeljem tog rezultata nastupili su u Challenge cupu gdje su u drugom kolu ispali od turske Ankare. Ove sezone se trenutno nalaze na petom mjestu slovačke lige. 
                      
Odbojkaški klub Mladost Marina Kaštela dolazi iz Kaštela koja broje 39 tisuća stanovnika, a nalaze se u blizini Splita u Dalmaciji. OK Mladost Marina Kaštela je u posljednje tri sezone prvak Hrvatske. I ove sezone se trenutno nalaze na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.
                     
Odbojkaški klub Panvita Pomgrad dolazi iz Murske Sobota sa sjevera Slovenije. Murska Sobota je grad sa oko 20 tisuća stanovnika. OK Panvita Pomgrad je stalni prvoligaš najjače slovenske lige. Prošlu sezonu su završili na drugom mjestu što je ponavljanje najboljeg klubskog rezultata u povijesti, a ove se sezone trenutno nalaze na trećem mjestu.
                 
Odbojkaški klub Međimurje Centrometal dolazi iz malenog mjesta Črečan u Općini Nedelišće na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske. Črečan ima svega 430 stanovnika, a svoje utakmice odigrava u pet kilometara udaljenom Nedelišću koje broji oko 5 tisuća stanovnika. OK Međimurje Centrometal standardni je hrvatski prvoligaš već 13 godina zaredom. Lani su osvojili 4. mjesto u prvenstvu što je najbolji rezultat u klupskoj povijesti. Ove sezone trenutno se nalaze na petom mjestu prvenstvene tablice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.