subota, 31. siječnja 2015.

PRVI DIO NA PETOM MJESTU

HAOK MLADOST – OKM CENTROMETAL  3:1  (25:22, 21:25, 25:16, 25:14)

Dom odbojke na Savi, gledatelja 100
Suci: Pavičić, Jurković (oboje Sisak)

Mladost : Bičvić, Nikačević, Mudrovčić, Martinko, Mrakužić, Strahija, Vujović, Šmitlehner, Zelenika, Peterlin, Rendić (trener Mišin)
Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Marciuš, Kopačević, Posavec, Kurteš, Stanković, Demirović (trener Kirić)

I ono malo šansi što su imali odbojkaši Centrometala da bi mogli prvi dio lige završiti među prve četiri ekipe više ne postoji. U utakmici u Zagrebu kod favorizirane Mladosti izgubili su 3:1. Tako će bez obzira na rezultat zadnjeg kola prvi dio lige završiti na petom mjestu.

A počeo je Centrometal dobro, dobar dio prvog seta je bio poravnat. Zatim je Mladost povela dva ili tri poena prednosti i to je održavala do kraja seta za 25:22.

U drugom setu poveo je Centrometal, Mladost je bila u zaostatku dva ili tri poena. Sredinom seta je i šest poena u korist Međimuraca. Sa prednošću 23:16 ušli su u završnicu. Mladostaši su se približili, ali set ide Centrometalu 25:21.

U trećem setu poveo je Centrometal 9:8. No tada odličnim blokom Mladostaši čine prednost od četiri poena. Tada u igru ulazi srednjak Puđa. Neizvjesno je još kod 18:16. No do kraja seta svi poeni idu Zagrebčanima. Ušao je na minus pet mladi Juras, ali to nije dalo rezultata.

Početkom četvrtog seta Mladost odmah ima prednost od četiri poena.Kako je ta prednost rasla trener Kirić je u igru uveo Jurasa, Stankovića, Kopačevića i Marciuša, pa je utakmicu Centrometal završio sa vrlo mladom ekipom.

Sada je jasno da će Centometal drugi dio lige igrati u skupini od 5. do 8. mjesta sa Rovinjom, Karlovcem i Rijekom. Igra se dvostrukim bod sustavom šest kola. Na kraju će peta i šesta momčad ući u doigravanje za prvaka, a sedmi i osmi ispadaju u lošiju skupinu prve lige slijedeće sezone. Tu se prenose rezultati međusobnih susreta prvog dijela lige, ali ne i oni ostvareni protiv prve četiri ekipe. Tako će Centrometal izgubiti ostvarenih devet bodova protiv Kaštele, Mladosti i Murse. Centrometal prenosi dvije pobjede protiv Rovinja 3:0 i 3:2, pobjedu i poraz od Rijeke 3:0 i 2:3, a isto tako i poraz od Karlovca 2:3. Ukupno 10 od 15 mogućih bodova.

U zadnjem 14. kolu prvog dijela lige Centrometal kod kuće dočekuje Karlovac. Kako će se i ti bodovi prenositi radi se vrlo bitnom susretu, u biti već o susretu drugog dijela lige. On je na rasporedu u subotu 7. veljače u dvorani NGC Aton sa početkom u 18:00 sati.

Trenutni poredak :
Rovinj  ..................6  14:10  13
Centrometal .........  5   13:8   10
Karlovac ............... 5    8:11   5
Rijeka .................. 6    8:14   5

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.