subota, 24. siječnja 2015.

SVE DALJE OD ČETVRTOG MJESTA

OKM CENTROMETAL – OK SISAK  0:3 (22,32,19)

Dvorana NCG Aton, gledatelja 150
Suci : Bingula, Perić (oba Zagreb)

Centrometal : Palinkaš. Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Vuk, Kopačević, Posavec, Kurteš, Stanković, Demirović (trener Kirić)

Sisak : Alić, Kadić, Pavlić, Bakonji, Vakufac, Tepavac, Sabljak, A.Kostelac, F.Kostelac, Alihodžić, Išek, Sofilić (trener Pavičić)

Odlična odbojkaška predstava u Nedelišću. Domaći su tražili tri boda koji bi ih ostavili u utrci za prva četiri mjesta. Ojačani gosti sa pridošlicama braćom Kostelac i uz podršku punog autobusa navijača željeli su pak tri boda koja bi ih dovela na drugu poziciju u ligi.
I bolje su krenuli gosti. Odličnim blokom poveli su 5:1. No Centrometal se ne predaje i poravnato je već kod 7:7. No Sisak se opet odvaja i vodi 15:9. Izgledala je velika prednost Sisćana kod 18:14, no na servis Posavca domaći preokreću i vode 19:18. Zadnju prednost Centrometal ima kod 22:21. Tada Sisak prolazi, pa Posavec smečira u aut, Petran ne lovi servis i Tepavac blokira Demirovića za 22:25.

Početkom drugog seta momčadi se izmjenjuju u  vodstvu. Tako je cijeli set. Pred kraj Centrometal vodi 18:16, pa Sisak vodi 20:18, da bi Centrometal preokrenuo u 23:21. Nakon 23:23 Centrometal ima set loptu koju ne koristi, kao niti onu iza toga. Potom Sisak ne koristi čak šest set lopti. Centrometal opet dolazi do prednosti kod 32:31 koju opet ne koristi. Sisak prolazi teško blok autom. Potom Petran ne lovi servis, a iza toga Kurteš smečira u aut za 32:34.

To je vrlo utjecalo na psihu domaćih igrača koji su isto tako lagano mogli voditi 2:0 u setovima. Poveo je Sisak 4:0 u trećem. Tu prednost su održavali cijeli set. No domaći se ne predaju i dolaze na svega dva poena zaostatka kod 19:21. No kao i u prethodnim setovima završnica opet pripada Sišćanima.

Ovom pobjedom Sisak je drugi na prvenstvenoj ljestvici, dok je Centrometal peti sa samo teoretskim izgledima da u naredna dva susreta dođe  među prve četiri pozicije. U narednom kolu Centrometal gostuje kod zagrebačke Mladosti, dok Sisak gostuje kod Karlovca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.