ponedjeljak, 16. veljače 2015.

MEVZA CUP

Od petka do nedjelje u GNC Aton u Nedelišću održan je kvalifikacijski turnir za nastup na Final fouru najboljih odbojkaških momčadi srednje Europe. U tri dana u ukupno šest susreta mogla se vidjeti sjajna odbojka kakva se do sada nije mogla vidjeti u Međimurju. Na kraju je plasman izborila momčad Spartaka iz slovačke Myjave koja je u odlučujućem susretu pomalo neočekivano svladala favorizirani slovenski Panvita Pomgrad. Tako će oni slijedećeg mjeseca u Austriji na završnom turniru igrati u konkurenciji tri euroligaša ACH Volley Ljubljane, Hypo Tirola iz Innsbrucka i Posijilnice Aich/Dob iz Bleiburga. Domaći sastav Centrometala poražen je u sva tri susreta, mada su u pojedinim susretima igrali ravnopravno sa gostujućim sastavima.

Panvita Pomgrad – Mladost Marina Kaštela 3:0
Sam rezultat ne prikazuje prilično izjednačen susret. Hrvatski prvaci su u sva tri seta bili blizu, no na kraju nisu uspjeli uzeti niti set. Bilo je 25:21, 25:22 i 28:26.

Spartak Myjava – Centrometal 3:0
Slično kao i u prvom susretu Međimurci su u sva tri seta bili blizu, no nisu uspjeli osvojiti ni set. Bilo je 25:21, 25:21 i 25:20. Prevagu je činio sjajni češki internacionalac Mlcuch, te blok gostiju.

Spartak Myjava – Mladost Marina Kaštela 3:2
Imali su Kaštelani mnogo prilika da dobe ovaj susret i prije petog seta. Prva četiri iznimno napeta seta trajala su preko dva sata igre. Tada je uslijedio peti u kojem su Slovaci bili puno sigurniji.

Panvita Pomgrad - Centrometal  3:0
Bilo je neizvjesno svaki set tek do prvog tehničkog odmora. Slovenski sastav imao je izrazito raspoložene igrače u napadu u ovoj utakmici, tako da domaći usprkos dobrom prijemu nisu mogli ugroziti sastav iz Murske Sobote.

Spartak Myjava – Panvita Pomgrad 3:1
Prvi neizvjestan set pripao je Slovacima 27:25. To je oduzelo sigurnost favoriziranim Slovencima. Svejedno drugi set dobivaju uvjerljivo i izjednačuju na 1:1. No treći neizvjestan set opet ide na stranu Spartaka. Potom su se Slovenci raspali, Slovacima je sve polazilo za rukom i uvjerljivim četvrtim setom prošli su na Final four.

Mladost Marina Kaštela – Centrometal 3:1
Međimurci su htjeli turnir okončati pobjedom. Odlučno su krenuli u susret i dobrom igrom uvjerljivo uzeli prvi set. Poveli su u drugom tri poena, no nakon toga je potpuno pala koncentracija na prijemu. To koriste Kaštelani i do kraja utakmice su oni dominantni. Očito Centrometal nije imao snage za treći susret u tri dana za razliku od gostiju koji su imali dužu klupu.

Za organizaciju turnira Centrometalu su stizali brojni komplimenti od predstavnika Mevze i od strane svih gostujućih momčadi. Bilo je ovo prvo takvo odbojkaško natjecanje u Međimurju i usprkos činjenici da nije ostvaren neki sportski rezultat u klubu su zadovoljni cjelokupnim događajem.

Statistika igrača : Najviše osvojenih poena – Mlcuch (Spartak) i Šestan (Kaštela)
Najviše osvojenih poena u napadu po setu – Bogožalec (Panvita)
Najveći postotak prolaza – Flisar (Panvita)
Uspješan prijem – Mračko (Spartak) , 2. Mišo Petran (Centrometal)
Najbolji bloker – Flisar (Panvita)
Najbolji server – Šestan (Kaštela), 2. Kurteš (Centrometal)
Najbolji tehničar – Porubsky (Spartak)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.