ponedjeljak, 23. veljače 2015.

OKM CENTROMETAL – MOK RIJEKA 3:1

Neizvjesna odbojkaška utakmica u Nedelišću između Centrometala i Rijeke. Domaći su ušli u utakmici s ciljem da već u ovom susretu osiguraju doigravanje, gosti osokoljeni posljednjim pobjedama u nadi da pobjedom mogu doći do pozicije da ipak osiguraju nastup u kvalitetnijoj skupini prve lige i slijedeće sezone.
Od samog početka je bilo neizvjesno, domaći su uglavnom u prednosti poen ili dva. Kad su u drugoj polovici seta domaći poveli 18:15 činilo se da bi to mogla biti ključna prednost. Kasnije je i 21:19. No gosti se ne predaju. Završnica seta u potpunosti pripada njima i sa šest uzastopnih poena s 25:21 dobivaju taj set.

Početkom drugog seta imala je Rijeka 3:0, no domaći to odmah preokreću. Kasnije je uglavnom dva ili tri poena u korist Centrometala. S takvom prednošću ulaze u završnicu seta i sigurno ga dobivaju 25:21.

Početak trećeg seta u potpunoj dominaciji Centrometala. S čak tri blok poena Palinkaša domaći imaju 8:1. No kako je set odmicao ta je prednost kopnila. Riječani su sve sigurniji i koriste greške domaćih. I konačno je poravnato kod 19:19, kasnije i 21:21. No Riječani niti jednom nisu imali vodstvo. Domaći rade dva poena za 23:21. Do kraja seta igra se poen za poen za konačnih 25:23 za domaće. Zadnju loptu prolazi Posavec.

Riječani se ne predaju i vode u četvrtom setu 8:5. U nekoliko navrata Centrometal je došao do poravnanja. No u završnici Rijeka vodi. Slijedi preslika prvog seta. Samo ovaj put su gosti ti koji nisu nakon vodstva 21:19 osvojili niti poen. Na servisu je Kurteš, domaći prvo izjednačuju, potom Demirović vraća jednu tešku loptu s protivničke slobodne površine i nakon toga blokira. Domaći dobivaju krila i ubrzo je susret završen.

OKM CENTROMETAL – MOK RIJEKA  3:1 (-21,21,23,21)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 100
Suci : Bingula, Zidanić (obojica Zagreb)
Centrometal: Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, Marciuš, Kopačević, Posavec, Kurteš, Demirović (trener Kirić)
Rijeka: Lasić, Jurišić, Hrabrov, Osojnak, Cavić, Čule, Đorđević, Lešić, Smiljanić, Dukić, Sušanj, Jurčević (trener Liverić)

U drugom susretu skupine Rovinj je kod kuće pobijedio Karlovac 3:0. Sada Centrometal kao prvi ima 19 bodova, drugi Rovinj ima 16, Rijeka 8 bodova, a Karlovac 5. U naredna dva susreta Centrometal igra protiv Rovinja. Prvo kod kuće u subotu 28. veljače sa početkom u 18:00 sati.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.