ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

NOVA TRI BODA

U susretu koji je direktno odlučivao o petom mjestu prije doigravanja odbojkaši Centrometala svladali su goste iz Rovinja s 3:1 i pobjegli im na šest bodova prednosti.
Sam početak susreta protekao je u izjednačenoj igri. Prvu značajnu prednost stječu Istrijani kod 10:7. No domaći su to brzo preokrenuli u 12:11, kasnije i u 16:14. U završnicu seta Centrometal ulazi s četiri poena prednosti, da bi prednost do kraja porasla na 25:19. U prvom setu prijem Centrometala nije bio savršen, bila je i poneka sitna greška, ali opet su domaći pokazali dominaciju u svim segmentima igre.
Drugi set protekao je u stalnom vodstvu Centrometala. Rezultat se kretao 5:2, 8:5, 16:13, 18:14, 20:16. 23:19. No pred kraj Rovinj se sasvim približio na poen zaostatka kod 23:22. Do kraja se igra poen za poen i domaći s 25:23 uzimaju i drugi set.
No u trećem setu preokret. Nakon 6:7 gosti bježe na četiri poena prednosti. Pao je prijem domaćih, kao posljedica tog i ostali elementi igre te nakon 10:13 Rovinj osvaja šest poena zaredom i osigurava taj set. Završilo je 25:12.
Početkom četvrtog seta Centrometal stalno vodi, ali Rovinj poravnava kod 7:7. I opet ima Centrometal četiri poena prednosti, da bi poravnato bilo kod 17:17. Pred kraj utakmice Kurteš izlazi iz igre zbog ozljede ramena, ali se uskoro ipak vraća na teren.  I treći put bježi Centrometal kod 20:17, no opet je poravnato kod 21:21. Ulazi se u neizvjesnu završnicu. Prvu set loptu ima Centrometal koju ne koristi. Nakon toga Rovinj je imao čak četiri set lopte za poravnanje na 2:2. Dva puta i kontru koju Matej Čičković ne koristi. Domaći su imali i sreće kad je libero Vuk prebacivao treću loptu kod set lopte gostiju, pa mu je pomogla i sajla na mreži. Nakon svih neiskorištenih set lopti gostiju domaći imaju vodstvo 29:28 koje odmah realiziraju i s 30:28 završavaju utakmicu.

OKM CENTROMETAL – OK ROVINJ  3:1 (19, 23, -12, 28)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 150
Suci: Vurušić, Detelj (oba Varaždin)
OKM Centrometal: Palinkaš, A.Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, Marciuš, Kopačević, Posavec, Kurteš, Stanković, Demirović (trener Kirić)
OK Rovinj: Šimunić, M.Čičković, Brajković, Sponza, Hrelja, Kuhar, Kocijan, Ilić, Peršić, Mostahinić, Subotić (trener Markulin)

Rovinj i Centrometal igrat će međusobnu utakmicu i slijedećeg vikenda u Istri. Sada Centrometal ima 22 boda, Rovinj 16, Rijeka 11 i Karlovac 5. Rovinj još može ugroziti Rijeka koja je ovog vikenda pobjedila u Karlovcu sa 3:0 i zadržala šanse za ostanak u gornjoj skupini prve lige naredne sezone. Nakon toga Centrometal kod kuće dočekuje Karlovac, a za kraj gostuje u Rijeci.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.