nedjelja, 25. listopada 2015.

NEKOMPLETAN CENTROMETAL PORAŽEN OD PRVAKA

OKM CENTROMETAL – OK MLADOST MARINA KAŠTELA  0:3  (20,18,19)
Dvorana Aton u Nedelišću, gledatelja 150
Suci : Franolić, Bingula (oba Zagreb)

Centrometal : Čičković 8, Puđa, Kurteš 18, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov 2, Palinkaš 2, Posavec  5, Stanković, Bogdanović 11, Prprović (trener Kovačić)

Mladost MK : Višić 7, Tomić, Kulušić, Giljanović, Corsini 10, Glaurdić, Čosić 10, Skočić 7, Šestan 20, Oršolić 1, Močić 6, Sabljić (trener Rančić)

Nakon dvije startne pobjede igrača Centrometala u prvenstvu u dvorani Aton očekivali smo pravi derbi. U dvorani se okupio znatan broj gledatelja, a domaći su imali i bučnu podršku od prvog poena utakmice.
No ogroman hendikep domaći odbojkaši imali su u izostanku korektora Prlića koji je u dosadašnjim utakmicama osvajao najviše poena. On je dva dana prije utakmice ozljedio skočni zglob i nije mogao nastupiti. Stoga je trebalo presložiti cijelu ekipu, Kurteš je otišao na mjesto korektora, Posavec i Bogdanović igrali su na mjestu primača, Vuk kao libero, te standardni tehničar Ščerbakov i srednjaci Čičković i Palinkaš.
Kaštelani su nastupili sa sastavom u kojem su imali tri igrača koji su prije dva tjedna bili u sastavu reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu u Italiji. To su Šestan, Glaurdić i Skočić. Uz to u klub su se iz inozemstva vratili bivši reprezentativci Močić i Čosić. U početnoj postavi još su zaigrali Giljanović i talijan Corsini.
Na početku susreta gosti su stekli prednost od dva do tri poena. Tako je do 13:16. Tada sa nova tri poena Mladost rješava set, na kraju je 20:25. Nije Centrometal uspjevao ništa postići servisima, a kao posljedica toga bila je bolja igra gostiju na mreži.
U drugom setu poveli su opet gosti 5:8. No na krilima navijača i nakon servisa Čičkovića Centrometal to preokreće i vodi 10:8. Tu prednost imaju i kod 13:11. A tada slijedi devet poena zaredom gostiju nakon servisa Šestana. Nisu domaći nikako uspjevali napraviti promjenu i set je tu rješen. Završava 18:25.
U trećem setu gosti su na tehničkom odmoru imali prednost od četiri poena, kasnije je smanjio Centrometal na dva, ali opet je i taj set otišao na stranu Kaštela lagano sa 19:25.
Tijekom susreta Mladost je bila bolja u svim elementima igre i zasluženo pobjedila. Bio je 4:10 u servis poenima, 7:12 u blok poenima, gosti su imali i bolji prijem. Kod domaćih najbolji je bio Kurteš sa 18 poena, kod gostiju Šestan sa 20.
U slijedećem kolu Centrometal gostuje u Sisku. Na liječničkoj službi je da pokuša osposobiti Prlića za nastup jer sigurno neće biti isti izgledi u susretu sa njim i bez njega. Vidjelo se to dobro i na ovom susretu. Sisak je lani bio četvrti u prvenstvu, a ovo sezone se pojačao povratkom Išeka iz inozemstva.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.