subota, 21. studenoga 2015.

1.A LIGA ZA SENIORE
OK ROVINJ - OKM CENTROMETAL    0 : 3  (22:25, 17:25, 23:25)
 
Dvorana Gimnazija Rovinj, gledatelja 100
Suci : Brlas, Tota (oba Rijeka)
 
Centrometal : Čičković, Kurteš, Kopačević, Juras, Vuk, Ščerbakov, Puđa, Posavec, Marciuš, Prlić, Bogdanović, Prprović (trener Kovačić)
 
 
Nakon teškog puta u Rovinj zbog vremenskih neprilika igrači Centromeala odlično su odradili utakmicu i maksimalnim rezultatom odnijeli kući sva tri boda.
U početnoj postavi Centrometala umjesto Palinkaša prvi puta u ligi je startao Luka Prprović. I počelo je dobro po Međimurce. Odmah su poveli, imali su 4:1, 6:2, 9:5, 11:6. No onda su to sve prosuli u samo par minuta i domaći su poveli 12:11. Od tada se uglavnom igra poen za poen, momčadi se mjenjaju u vodstvu, niti jedna ekipa nema dva poena prednosti. Tada Prprović blokom donosi 19:17. Kasnije as servisom Kurteš donosi i tri razlike. Ta se prednost održava do kraja za 25:22. Valja istaknuti veliki doprinos Prprovića koji je u tom setu imao dva poena iz napada, jedan iz bloka i jedan iz servisa.
Centrometal je odlično nastavio u drugom setu, na tehničkom je odmoru imao 12:8. Kasnije je ta prednost i rasla da bi završilo 25:17. Domaći su loše odigrali taj drugi set. Najveći doprinos kod Centrometala u drugom setu dao je Prlić, ali svi su ostali igrači odigrali sve što je trebalo.
Treći set Rovinj je poveo 5:2. U par navrata su blokom zaustavili goste. Prednost Istrani imaju i kod 11:9. No nakon prolaska Prprovića i greške Vinceka rezultat je prvi put poravnat. Par grešaka Međimuraca opet dovodi Rovinj u lijepu prednost 17:13. Pred kraj seta još vodi Rovinj 21:18. No nakon odličnih servisa mladog Jurasa, Kurteš prolazi tri puta zaredom, pa griješi dizač Rovinja, pa još prolazi i Prlić i Centrometal ima prednost od 23:21. Do kraja susreta još dva prolaska Prlića za 25:23.
Ovom pobjedom Centrometal je i dalje na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 15 bodova. Odigran je prvi krug od sedam kola, sada slijede uzvrati. Nakon tih 14 kola liga se dijeli na četiri grupe po četiri ekipe. Već sada se može reći da će Centrometal biti među prva četiri kluba koji će se boriti za što bolje pozicije prije doigravanja.  
U narednom kolu Centrometal gostuje kod posljednjeplasiranog Šibenika.

No prije toga u četvrtak 26. studenog slijedi uzvratna utakmica četvtfinala Kupa Hrvatske u Sisku. Težak zadatak za Centrometal, u prvom susretu u Nedelišću slavio je Sisak 3:2. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.