petak, 6. studenoga 2015.

KUP HRVATSKE ZA SENIORE

ČETVRT-FINALE, PRVA UTAKMICA
OKM CENTROMETAL – OK SISAK  2:3  (-13, -21, 23, 25, 12)
 
četvrtak 05.11.2015.
Dvorana NGC Aton, geldatelja 100
Suci : Zamaklar (Belišće); Dubac (Osijek)
 
Centrometal : Čičković 12, Puđa, Kurteš 16, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov 4, Palinkaš 4, Posavec, Stanković, Prlić 15, Bogdanović 18 (trener Kovačić)
 
Sisak : Šarčević, Goran Išek 35, Alić 1, Vakufac 1, Tepavac 9, Sabljak 5, Komosar 7, Duraković, Alihodžić, Antonio Išek, Sofilić 15, Bakonji 4 (trener Batnožić)
 
Nakon uvjerljivog poraza u prvenstvu u Sisku odbojkaši Centrometala kod kuće su dočekali istog protivnika u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske.
U sastav se nakon ozljede i dva propuštena susreta vratio korektor Prlić što je momčadi Centrometala davalo mnogo veće izglede u ovom susretu.
No po domaćina je počelo vrlo loše. Nakon početne prednosti od 5:4 igrači Centrometala nikako da pariraju gostima. Srednjaci Centrometala su forsirani, no nikako ne uspjevaju poentirati. Tako sredinom seta Sisak odlazi na pet poena prednosti. Nakon toga igra domaćih se potpuno raspala i gosti lagano uzimaju prvi set sa 25:13.
Drugi set je Centrometal mnogo bolji te ima prednost od 9:6. Na 16. poenu gosti izjednačuju i ulazi se u završnicu koju su gosti opet mnogo bolje koriste za konačnih 25:21.
Treći set vodio je Sisak od početka stalno malom prednošću. No domaći pokazuju karakter i ogromnom borbom drže priključak. Prvo vodstvo domaćih kod 15:14. Igra se poen za poen do završnice. Zadnji put Sisak vodi 21:20. Centrometal preokreće na 24:22 te koristi drugu set loptu za 25:23.
U četvrtom setu Centrometal je poveo 6:2. Gosti su stigli, no domaći opet vode 15:11. Sa malom prednošću Centrometala ušlo se u završnicu seta. Nakon vodstva 23:21 za domaće Sisak radi tri uzastopna poena i dolazi do meč lopte. Ne koriste je kao niti onu iza nje. Potom Kurteš odličnim servisima donosi poravnanje na 2:2 u setovima.
Mnogo bolje ušao je Sisak u peti set i na promjeni strana vodio 8:4. Došao je Centrometal na minis dva kod 10:12, no na kraju utakmicu dobiva Sisak sa 15:12.
Kod Siska daleko najbolji Išek sa 35 poena. Bio je Sisak dominantan u bloku i to je presudilo (19:6). Centrometal nije baš najbolje odigrao susret, ali je konačno ekipa pokazala karakter, zajedništvo i veliku borbu. Obzirom na potekla dva susreta viđen je velik napredak, kao što je bitan i povratak Prlića u ekipu.
Uzvrat je tek za tri tjedna u Sisku. Dobro je to za Centrometal koji do tada ima vremena da posloži svoje redove.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.