subota, 12. prosinca 2015.

SAMO SET U KAŠTELAMA

OK MLADOST MARINA KAŠTELA – OKM CENTROMETAL   3:1  (25:17, 25:16, 19:25, 25:15)

Gradska dvorana Kaštela, gledatelja 100
Suci : Franolić, Humski (oba Zagreb)

Kaštela : Višić, Tomić, Perić, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Ćosić, Šestan, Oršolić, Močić, Melvan (trener Rančić)
Centrometal : Čičković, Puđa, Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov, Palinkaš, Posavec, Prlić, Bogdanović, Kregar (trener Kovačić)


U derbi susretu desetog kola 1.A lige vodeći sastav i državni prvaci iz Kaštele kod kuće su dočekali trećeplasirani Centrometal.
Od samog početka Kaštelani su nametnuli svoju igru, bili bolji. Međimurci se nikako nisu uspjevali obraniti.  To je rezultiralo stalnim značajnim vodstvom Kaštele. Set je završio 25:17.
I suđenje je konstantno išlo u korist domaćina, početkom drugog seta igrači Centrometala nisu se mogli pomiriti sa par odluka zagrebačkog sudačkog para. To im je oduzimalo potrebnu koncentraciju. Domaći to sve koriste i lagano uzimaju i drugi set sa 25:16.
Početkom trećeg seta u igru je na mjestu tehničara ušao Gotal. I odmah sa dva servis poena doveo Centrometal u vodstvo. Pokrenuli su se i ostali igrači. Na tehničkom odmoru vode Međimurci 12:6, kasnije stalno održavaju prednost i lagano sa 25:19 smanjuju na 2:1.
Dobro je krenuo Centrometal u četvrti set. Imaju malu prednost sve do desetog poena kada vode 10:8. No na tehnički odmor sa prednošću 12:10 odlaze domaćini. Nakon toga igrači Centrometala više nemaju snage i koncentracije za novi preokret. Potpuno su posustali. Marinci lagano osvajaju set sa 25:15.
U drugom derbi susretu zagrebačka Mladost lagano je dobila Sisak sa 3:0. Sada Kaštelani i Zagrebčani imaju po 25 bodova, Centrometal ima 21, a Sisak 18. Do kraja polusezone ostalo je još jedno kolo. U njemu Centrometal dočekuje baš Sisak. Taj susret igra se u utorak 22. prosinca u Nedelišću sa početkom u 20:00 sati.
Radi se o iznimno bitno susretu jer se ti bodovi prenose u drugu fazu natjecanja, a radi se o direktnom konkurentu za plasman.

No kako god završio taj susret, Centrometal će polusezonu završiti na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Najbolji plasman kluba u povijesti na kraju neke polusezone ili sezone.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.