nedjelja, 31. siječnja 2016.

OSIGURANO TREĆE MJESTO

OK GORICA - OKM CENTROMETAL   2 : 3   (14:25, 25:23, 25:23, 22:25, 14:16)

GSD Velika Gorica, gledatelja 100
Suci : Bingula, Perić (oba Zagreb)

Gorica: Jozić, Dumbović, Šulc, Cota, Martinko, Silić, Orešković, Skorin, Bičvić, Janjanin, Burčul, Orešković.
Centrometal : Čičković, Juras, Kurteš, Gotal, Vuk, Ščerbakov, Palinkaš, Posavec, Stanković, Prlić, Bogdanović, Prprović (trener Kovačić)
 

Pobjedom u Velikoj Gorici odbojkaši Centrometala kola prije kraja prve faze natjecanja osigurali su treću poziciju.
Početna postava Centrometala bila je Ščerbakov, Prlić, Kurteš, Bogdanović, Prprović, Čičković i libero Posavec. I krenuli su jako dobro. Već na početku je stečena značajna prednost. Sredinom seta u igru ulazi tehničar Gotal, a seriju odličnih servisa radi Prlić. Prvi set mirno privode kraju sa 25:14.
Drugi set od početka počinje Gotal te izvanredno razigrava svoje igrače. No domaćin se ne predaje te dobrom igrom u napadu drži priključak sve do kraja seta. U završnici se Gorica odvaja na 23:20, te tu prednost zadržava do kraja za konačnih 25:23.
Treći set Centrometal počinje u istom sastavu, no Gorica nastavlja s dobrom igrom te vode 9:6. Centrometal preokreće i u završnicu ulazi sa velikom prednošću od 21:16. No iznimno loše odigravaju tu završnicu i domaći na kraju opet uzimaju set sa 25:23.
Početkom četvrtog seta umjesto Prprovića ulazi Palinkaš, no utakmica se
nastavlja u istom tonu. Domaćin prikazuje dobru igru i rezultat je stalno u egalu. Do kraja seta razmjenjuju se vodstva, a u igru ulazi mladi Juras. U napetoj završnici ovaj puta Centrometal osvaja set sa 25:22.
U tie-breaku opet zanimljivo, Centrometal na promjeni vodi 8:7. Tada se
dodatno odvaja servisima i obranama Ščerbakova, no Gorica opet stiže. Na samom kraju utakmice rezultat je poravnan na 13:13, tada griješi Prlić i Gorica ima meč loptu koju ne koristi. Nakon toga Kurteš napadom dovodi Centrometal u prednost, a zatim blokom donosi i pobjedu.
U zadnjem kolu prve faze Centrometal u subotu 6. veljače dočekuje Rovinj. Utakmica se igra u dvorani Aton u Nedelišću sa početkom u 17:00 sati. 

U drugoj fazi natjecanja koja kreće 13. veljače Centrometal će igrati za poredak od prvog do četvrtog mjesta prije doigravanja za prvaka. Protivnici će mu biti Mladost Marina Kaštela, zagrebačka Mladost i Sisak. Igra se dvokružnim bod sustavom. Ostale momčadi će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, od 9. do 12. mjesta i od 13. do 15. mjesta. Nakon toga najboljih osam ulazi u doigravanje za prvaka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.