subota, 16. travnja 2016.

POLUFINALE DOIGRAVANJA

ODBOJKA
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA – POLUFINALE
PRVA UTAKMICA
 
Dom odbojke na Savi, gledatelja 200
Suci : Bardić, Muha (oba Osijek)
 
Mladost : Pribanić, Nikačević 2, Tomić, Mrakužić, Strahija 2, Vujović , Šmitlehner 7, Peterlin 16, Marelić 14, Zelenika 5, Brčić, Rendić 18 (trener Mišin)
 
Centrometal : Čičković 3, Marciuš, Kurteš 10, Gotal 1, Juras, Vuk, Ščerbakov 3, Palinkaš 2, Posavec, Prlić 13, Bogdanović 12, Prprović (trener Kovačić)

 
Prva polufinalna utakmica doigravanja zasluženo je pripala Mladostašima. Sama utakmica bila je podijeljena u dva dijela, prvi u kojem su dominirali Zagrebčani, te drugi u kojoj je igra bila uglavnom izjednačena.
U prvom setu poveli su domaći 5:2. Centrometal to smanjuje na svega poen zaostatka kod 11:10. No potom su Mladostaši bolji u svim elementima igre i uvjerljivo osvajaju set sa 25:16.
Drugi set poveo je Centrometal  4:3. Nije dugo trajalo, domaći sredinom seta imaju već pet poena prednosti, to do kraja samo raste do konačnih 25:15.
U ta dva seta Centrometal je imao velikih problema sa prijemom i servisom, šest direktnih poena domaćih i dosta lošije uhvaćenih servisa onemogućavali su bolju igru u napadu međimurskoj ekipi. To su dobro koristili Mladostaši i realizirali mnoštvo kontranapada.
U trećem setu slijedi preokret. Nakon što je Mladost povela 6:4 na servis dolazi Bogdanović. U tom periodu Centrometal radi čak šest uzastopnih poena i vodi 10:6. Domaći su se pribrali i došli na poen zaostatka. Ali onda se isto ponavlja kad Centrometal na servise Palinkaša opet radi šest uzastopnih poena i osigurava set. Na kraju je završilo 25:20 za Međimurce.
Loš ulazak Centrometala u četvrti set i vodstvo Mladosti 4:0. No bodreni velikom podrškom svojih navijača Centrometal  to preokreće i ima prednost 8:7. Sredinom seta je 15:14. Tada domaći rade ključne poene, odlaze na 19:14. Tu prednost zadržavaju do kraja za konačnih 25:19.
Gledano cijeli susret Mladost je bila drastično bolja u blok poenima 18:3. Definitivno je tu bila prevaga. Prijem i servis se do kraja susreta izjednačio. Poglavito zbog prva dva seta Mladost je bila bolja i u napadu.
Posebna priča su navijači. Centrometal je pratilo preko pedeset navijača koji su u dvorani na Savi napravili pravu domaćinsku atmosferu. Glasno navijanje tijekom cijelog susreta i dok je momčad gubila, sve potpomognuto bubnjem i bez ijednog ružnog povika. Za primjer. No ovaj puta to nije pomoglo.
 
Drugi susret na rasporedu je u četvrtak od 19:00 sati u Atonu. Prilika je to da Centrometal poravna seriju na 1:1 i da odluka padne u trećem susretu. Iz kluba pozivaju sve navijače da opet budu podrška momčadi, u konačnici Mladost je oba puta poražena ove sezone u Nedelišću.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.